Uit de hand gelopen grap inmiddels aansprekend evenement

Ooit begonnen met een geintje in de kroeg; het organiseren van een Tractor Sterrit door de Achterhoek, met aansluitend een Trekkerbal. Blijft het dan meestal bij wilde plannen, in Lievelde mondde de bierpraat uit in een inmiddels fraai evenement. Op 29 augustus 2020 de achste editie, met vertier en vermaak voor zowel tractorliefhebbers, als ook de volwassen toeschouwers en kinderen.

Tractoren kunnen deelnemen in drie klassen: ‘Oldtimerklasse’, ‘Lage giering klasse’, en ‘Hoge giering klasse’. “De hoge giering en lage giering zijn gescheiden vanwege het grote verschil in snelheid. Vandaar ieder hun eigen route”, vertelt Robbert Konings, een van de organisatoren. Inschrijven voor de Tractor Sterrit kan vanaf 10 april en tot 24 augustus (of tot het maximum van 250 tractoren).

Start en finish

De deelnemers worden zaterdag 29 augustus om 12.00 uur op het terrein van Lensink Constructie – Machines verwacht. Vanaf 13.00 uur zullen de tractoren om beurten vertrekken vanaf het terrein aan de Papenweg in Lievelde. Onderweg zijn er meerdere spectaculaire opdrachten, waar Robbert lyrisch over is. Wat? “Dat zien de deelnemers van zelf”, lacht Niels klein Avink, eveneens van de organiserende vrienden.

Kinderweide

Ook aan de kinderen en overige geïnteresseerden zonder tractor is gedacht. Het terrein is overdag gratis toegankelijk voor een hapje en een drankje. Om 15.00 uur start het programma in de speciaal ingerichte Kinderweide (opgeven kan op de dag zelf) en ondertussen bestellen papa en mama nog een biertje op het sfeervolle terras. Van boerenspellen tot steltlopen en van klimwand tot een parcours voor tuintrekkers, er is deze middag van alles te beleven! Onder toeziend oog van de aanwezige toeschouwers zullen de kinderen aan het eind van de middag in verschillende leeftijdscategorieën van start gaan tijdens de Kramp Traptrekkerrace.

Trekkerbal

’s Avonds is er het grote Trekkerbal, welke namen er dit jaar op het affiche zijn staan blijft nog even geheim. De hal van Lensink Constructie – Machines wordt omgetoverd tot bruisend festivalterrein. Aan alles is gedacht om er een brute ervaring van te maken. Vanaf 19.00 uur is de entree € 8,- per persoon (ben je voor 19.00 uur binnen, dan is de entree gratis).

Schrief in oew agenda: zaterdag 29 augustus 2020
Sponsor worden van dit unieke evenement? Dat kan!
Menu