Uit de hand gelopen grap inmiddels aansprekend evenement

Door Henri Walterbos

LIEVELDE – Ooit begonnen met een geintje in de kroeg; het organiseren van een Tractor Sterrit door de Achterhoek, met aansluitend een Trekkerbal. Blijft het dan meestal bij wilde plannen, in Lievelde mondde de bierpraat uit in een inmiddels fraai evenement. Op 25 augustus de 6de editie, met gratis vertier en vermaak voor zowel trekkerliefhebbers, als ook de volwassen toeschouwers en kinderen. Tractoren kunnen deelnemen in drie klassen: ‘Oldtimerklasse,’ ‘Lage giering klasse,’ en ‘Hoge giering klasse’. “De hoge giering en lage giering zijn gescheiden vanwege het grote verschil in snelheid. Vandaar ieder hun eigen route”, vertelt Robbert Konings, een van de organisatoren.

Start en finish

De deelnemers worden zaterdag 25 augustus om 12.00 uur op het terrein van Lensink verwacht, vanaf daar zullen ze de omgeving rondom Groenlo in trekken. Vanaf 13.00 uur zullen de trekkers om beurten vertrekken vanaf Lensink Constructie-Machines aan de Papenweg in Lievelde. Bij Rouwmaat Groenlo is dit jaar de pauze, met een spectaculaire opdracht, waar Robbert lyrisch over is. “Rouwmaat gaat er op het eigen terrein iets geweldigs van maken. Wat? Dat zien de deelnemers van zelf”, lacht Niels klein Avink, eveneens van de organiserende vrienden.

Kinderweide

Ook aan de kinderen is gedacht, met de inrichting van de speciaal ingerichte Kinderweide op het vertrek- en aankomstterrein. Dit jaar nóg avontuurlijker met boerenspellen als hoefijzer werpen, racen met radiografisch bestuurbare tractoren en een klompen- en tuintrekkerparcours. Hiermee zijn fraaie prijzen te winnen, en ‘eeuwige roem’ in de vorm van de titels ‘Boer en boerin van het jaar.’ Verder kan er geschminkt worden, is er een springkussen en zijn er ijsjes. De kinderen kunnen bovendien in verschillende leeftijdscategorieën van start gaan in de Kramp Traptrekkerrace, met eigen traptrekker, die hiermee tevens deelneemt aan de verkiezing van ‘de mooiste traptrekker’. Voor alle kinderen is er een attentie. Opgeven kan op de dag zelf.

Trekkerbal

‘s Avonds is er het grote Trekkerbal, met op de affiche – naast de uit Lievelde zelf afkomstige formatie Duckweed – Diss Nie Okay en Old Ni-js. Het Trekkerbal is gratis toegankelijk voor zowel deelnemers als bezoekers.

Bron: De Elna Uit de hand gelopen grap inmiddels aansprekend evenement

Menu