Trekkerbal van formaat met grote namen

Door Henri Walterbos

LIEVELDE – De Tractor Sterrit in combinatie met het Trekkerbal is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met een geheel eigen stijl en identiteit dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op de regio. Pruttelen ‘s middags ruim 200 trekkers door de omgeving, vermaken kinderen zich opperbest in de Kinderweide, ‘s avonds wordt stevig uitgepakt met het Trekkerbal. Niet alleen een bal dat ‘trekkervolk’ trekt maar een bal dat ook de muziekliefhebber en ‘het feestbeest’ trekt.

Het affiche laat ieder jaar grote namen zien. Stond twee jaar geleden Bökkers als hoofdact geprogrammeerd, dit jaar wordt zowaar nog groter uitgepakt, met onder andere Old Ni-js. Allen mannen met een Achterhoekse heldenstatus. Ferdi Jolij, Willem Terhorst, Jan Kolkman, mannen van het eerste uur van Normaal, met Willem als enige ex-Normaallid met liefst 40 dienstjaren. Ferdi werd in combinatie met Bennie Jolink de Lennon en McCartney van de Achterhoek genoemd. Ze regen vele hits aaneen, waaronder ‘Oerend Hard,’ ‘Alie’, ‘Daldeejen’ en ‘Ik bun moar een eenvoudige boerenlul’. Ze zullen allemaal voorbijkomen.

Normaaltijden laten herleven

Old Ni-js zal oude Normaaltijden doen herleven. Het is de enige band in Nederland die Normaal-werk speelt zoals het ooit geschreven en bedoeld is. Han Mali completeert het gezelschap en sluit naadloos aan bij de drie oude rockers, als drummer van Boh Foi Toch, de formatie waar ook Ferdi vele jaren deel van uitmaakte.

‘De Deale, heanig an stage’

Ieder jaar bedenken de organiserende mannen wel iets nieuws om zichzelf uit te blijven dagen de ambiance en het feest van het jaar ervoor weer te overtreffen. “Nieuw dit jaar is buitenpodium ‘De Deale, heanig an stage,’ zoals we zelf bedachten,” vertelt Niels klein Avink. Een ontwerp uit eigen gelederen, onder meer opgebouwd uit grote aardappelkisten. “Het is dit jaar voor het eerst dat we een buitenpodium hebben. Aardappelkisten is makkelijk bouwen en een mooie aankleding. We houden van een eigen stijl.” Vanaf 16.00 uur (direct na de Tractor Sterrit) kan er ‘gemeudelijk’ genoten worden van Duckweed en DJ Powershift. Een lekker opwarmertje voor de avond. Ook voor de band en DJ.

Avondfeest

Nadat DJ Powershift zijn laatste track heeft afgespeeld, staan binnen om 19.00 uur de mannen van Duckweed alweer klaar om het stokje over te nemen om het avondfeest in te luiden. “Duckweed komt uit Lievelde. Drie man sterk met feestrepertoire wat precies op deze avond past: AC/DC, The White Stripes, CCR en The Monkees.” Dan mag DJ Powershift weer opdraven om het feest geen enkel moment de kans te geven ook maar één seconde in te kakken. Vervolgens Old Ni-js, met aansluitend DJ Powershift wederom, met zijn jaren 70-classics tot en met ‘balenpers hardcore’.

Het Trekkerbal wordt afgesloten door de formatie Diss Nie Okay. Vorig jaar ook al van de partij. Vanwege het grote succes dit jaar op herhaling, als slotact. “De band met het hoogste feestgehalte per vierkante meter.” Katy Perry, Taylor Swift, Miley Cyrus: de zes muzikanten hebben ze allen uitgekleed tot de kern van hun muziek. Vervolgens werden er een zestal baarden en een exponentieel groeiend aantal tattoos op losgelaten. Met een ‘in your face’ liveshow, waarin zowel klassiekers als moderne nummers liefdevol misbruikt worden, spelen ze elke feesttent plat.

Trekkerbocht

Op het Trekkerbal eveneens het eigen shotje: het hulk- en shrekkleurige ‘Trekkerbocht’, “maar wel vershrekkelijk lekker. Een shot in de roos.” Uiteraard kan de inwendige mens deze avond volop verwend worden met smakelijke zelf verzorgde snacks. Het Trekkerbal: een succesvolle combinatie van brullende gitaren, dance, Achterhoekse gezelligheid, bier en tractoren. Waar is dat feestje? Nou, in Lievelde is dat feestje, in de hal van Lensink Constructie–Machines. De toegang is gratis.

Bron: De Elna Trekkerbal van formaat met grote namen

Menu