Trekkerbal 2017 met Diss Nie Okay en Satisfexy

LIEVELDE – In de tot feesthal omgetoverde bedrijfshal van Lensink in Lievelde vindt op zaterdag 19 augustus vanaf 19.00 uur de vijfde editie plaats van het Trekkerbal. Ooit begonnen als gezellige afsluiter van de overdag gehouden Tractor Sterrit is het inmiddels uitgegroeid tot een op zichzelf staand evenement met feestvierders uit de hele Achterhoek. Een unieke combinatie van brullende gitaren, dance en Achterhoekse gezelligheid.

Line-up Trekkerbal

De line-up voor die avond liegt er niet om. Als hoofdact is de band Diss Nie Okay gecontracteerd. Diss Nie Okay heeft al bewezen dat ze thuis horen op de grotere festivals en podia. Zo hebben ze al gespeeld op de Zwarte Cross, Oerrock Festival en tijdens de Roadtrip van het Sziget Festival in Budapest. Ook heeft de band zijn sporen achtergelaten bij radiozenders 3FM, Radio538 en de vele dorps – en studentenfeesten in heel Nederland. Zij spelen werkelijk voor ieder wat wils, van de klassiekers tot de meest moderne nummers.
Daarnaast is er ook ruimte voor Achterhoekse trots. De poprock coverband Satisfexy komt net als vorig jaar wederom de avond openen op het grote Trekkerbal-podium. DJ Powershift draait de avond feilloos aan elkaar. Het Trekkerbal trok vorig jaar ruim 800 bezoekers en de entree is helemaal gratis.

Tractor Sterrit en Kinderweide

Overdag vindt op hetzelfde terrein ook al van alles plaats. Zo vertrekken er om 13.00 uur maar liefst 220 tractoren voor de jaarlijkse Tractor Sterrit. Hiermee wordt een record gebroken en is het maximale aantal deelnemers bereikt. Enkele honderden toeschouwers aanschouwen de start van dit spektakel altijd rondom de Papenweg in Lievelde. Aansluitend is er voor hen volop gelegenheid voor een hapje en een drankje en is er voor kinderen volop vermaak in de kinderweide. Ook overdag is toegang gratis. Kinderen kunnen zich op de dag zelf nog opgeven voor de Traptrekkerrace en de boerenspelen die onder professionele begeleiding plaatsvinden.

Bron: De Elna Trekkerbal met Diss Nie Okay en Satisfexy

Menu