Gas op die krukas!

LIEVELDE – Op zaterdag 23 augustus 2014 ging de tweede editie van de Tractor Sterrit spectaculair van start in Lievelde. Eén voor één vertrokken de 144 tractoren vanaf de startplaats op het terrein van Lensink Constructie-Machines. Dit gebeurde onder toeziend oog van zo’n 350 bezoekers. “De start was nog beter en grootser dan vorig jaar, we waren er echt verbaasd over”, aldus penningmeester Bart Oosterholt.

Bij de onverwachts zonovergoten finish zat de sfeer er nog steeds goed in. Niet alleen de organisatoren, maar ook de deelnemers waren bijzonder tevreden met de rit: “Het was erg leuk om mee te maken. Het weer was ook helemaal prima, we hebben alleen vanochtend een buitje gehad. Alles was super georganiseerd en volgend jaar gaan we zeker weer meedoen”, vertelt een van de jongere deelnemers.

Gas op die krukas!

De rit met het motto ‘Gas op die krukas!’ was meer dan alleen een tocht door het mooie Achterhoekse landschap. Zo konden de deelnemers door de hal van Eeftink-Rensing Staalbouw rijden, een kopje koffie drinken en demo’s bekijken bij mechanisatiebedrijf Klein Hesselink en hun tractor laten wegen op de weegbrug van werktuigenvereniging CWV Barlo. Daarnaast lieten de deelnemers ook hun hersenen kraken: “Onderweg moesten we letters verzamelen en vragen beantwoorden, bijvoorbeeld over het geschatte gewicht van de tractor, rijder en bijrijders. En nu moeten we een woord zien te maken met die letters”, aldus een van de vrouwelijke deelnemers.

Kindervermaak

De aanwezige kinderen vermaakten zich ondertussen prima op het feestterrein. Zij reden rond op traptrekkers versierd met mais, bloemen, vlaggen en ballonnen en konden zich uitleven op het springkussen en met een kleine graafmachine. “Alle jongeren in Lievelde komen hier bij elkaar, het is heel close. En het is natuurlijk hartstikke leuk om te zien hoe papa en mama binnenkomen op de tractor”, vertelt een grootouder.

Terwijl de volwassenen genieten van een welverdiend biertje in de zon wordt de middag voor de kinderen besloten met de ‘Kramp Traptrekkerrace’ en de mooiste Traptrekker verkiezing. Winnaars Traprekkerrace: Famke Adema, Merel Weenink en Lobke Adema. De mooist versierde traptrekker was van Jorn en Jelmer Bannink. Daarnaast stond er een grote hakselaar waarvan met het gewicht moest raden. Winnaar was Marcel te Poele.

De Sterrit heeft heel wat veranderingen ondergaan ten opzichte van het voorgaande jaar: “In 2013 vond het spektakel nog plaats bij De Barbier, maar die locatie werd te klein. Hoofdsponsor Lensink bood ons daarom hun terrein aan. Gisteren heeft het hele team geholpen om de zaal gereed te maken, dus het is echt een warme samenwerking”, vertelt Bart Oosterholt. “Vorig jaar stond het evenement bovendien nog in kinderschoenen, nu hebben we het veel professioneler aangepakt. We zijn 50% gegroeid en het zou mooi zijn als dat doorzet, het kan niet gek genoeg”.

Gezelligheid en veiligheid blijven het belangrijkst

“Maar gezelligheid en veiligheid zijn natuurlijk het belangrijkste”, voegt hij toe. “De Sterrit is gewoon voor tractorliefhebbers. Het is geen wedstrijd, maar een recreatieve tocht voor mensen die het leuk vinden om op een tractor te rijden en dat gaan we zeker voortzetten”. De dag werd besloten met het Trekkerbal in de hal van Lensink. DJ Harbo opende de avond en ook de rockers van Premium zorgden voor vermaak tijdens het Trekkerbal dat tot in de late uurtjes doorging.

Winnaar Hoge giering klasse: Ruud Bus. Winnaar Lage giering klasse:  Jeroen Geessink. De winnaar van het Gouden Wisselgewicht: Jolien te Braake en Suzan Weenink. Zij hadden de ludiekste actie door op hun Fendt tractor mee te doen met de tekst: Vandaag riedt wi’j op ne echten Fendt.

Bron: De Elna Gas op die krukas!

Menu